* ‘Bridge Construction’ og andre typer spill

Det er ingen tvil om at spill kan komme til å bli en viktigere aktivitet i skolen i tida framover enn fram til nå. Det er interessant å observere og reflektere over opplevelsen med spillet og dynamikken. Noen hevder at skoletida kunne vært redusert kraftig  hvis man tok ut 100 % potensial fra læringseffekten i spill. På dataspilliskolen finner du veldig gode forklaringer på blant annet fordeler ved bruk av spill.

Informativ artikkel på ndla.no om «Dataspill og påvirkning»

Litt å tenke i artikkelen om spill  på ung.no

Framtidas klasserom?


KONSTRUERE BROER

Å lage broer er en morsom variant av spill som simulerer virkelighetens fysiske lover.

Er Bridge Builder Demo verdens minste spill? En filstørrelse ¨på 121 kB virker nesten usannsynlig. Spillet kom ut i år 2000. Slik spiller du: Sett sammen en bro ved å følge prinsipper for trekantdesign. Kjør så «Test» og se etter at «Run Train» går bra, da går du videre. Spillet inneholder 6 nivå. Akkurat dette spillet er en grei intro til mange andre brokonstruksjonsspill som er mer intrikate og omfattende. Hos Chronic Logic finner vi flere spill av samme type.

Gratis demo av Bridge Construction Set er veldig bra. Inneholder kun 4 broer. (4,7 MB å laste ned)

ALLER BEST FOR PC (gratis) : Bridge It – en mye kraftigere pakke med bedre grafikk og flere muligheter. (Demo, 137 MB å laste ned))

Apper til Android

1) Jeg har prøvd flere (gratis) og hos meg fungerte Bridge Constructor Free ganske bra på min HTC Incredible S, men det blir litt for smått. Reklamen er irriterende . Da er det mye morsommer med nettbrett (Asus TF 101, kjøpt 2011). Gratisversjonen er (selvsagt) for kort til at du blir helt fornøyd.  Kjøpeversjonen av Bridge Constructor koster €1.79.

2)  Bridge Architect Beta synes jeg er et bedre spill til Android-enhetene.
Selvsagt irriterende med reklamevinduet nederst på skjermen. Ingen hjelp underveis, ingen forklaringer eller hint, noen tekniske problemer. Les kommentarene

3) Bridge Construction Kit: Dette er tilsynelatende et veldig fint system. Pedagogiske forklaringer viser deg alle detaljer: hvordan du legger til og fjerner elementer osv.
Dette er jo flott – helt til du har spilt en stund og trenger CREDITS! Da nå du nemlig laste ned og spille et eller flere spill dom produsenten foreslår og tjene inn disse poengene. Ikke det jeg forventet, selv om BCK er gratis. Null poeng fra meg. (Finnes bare i gratisversjon.) I følge kommentarene er det tydeligvis delte meninger om spillet.


TIPS når du skal installere på Android telefon/nettbrett: Gå til nettsiden og last ned til enhetene derfra, det er kjempeenkelt. (Les om det her, Aftenposten)

STRATEGI-SPILL

  StarCraft IIWings of Liberty er et helt ok (gratis) sanntidsstrategispill som er lagt til framtida. Det inneholder både blod og gørr, stygt språk, drikking og røyking. Slåsskampene, hvor kroppsdeler flyr omkring, er lagt til et fremmed miljø – på en fjern planet i framtida. Synsvinkelen er mer ovenfra og ned. Dermed blir det ikke så mye ansikt-til-ansikt-opplevelser, slik som i f.eks. Grand Theft Autoder handling og miljø er i gjenkjennelige New York. Mange vil nok mislike at innholdet i spillet er krig, men mange mener at spillet kan være lærerikt i forhold til strategi, samarbeid og kreativitet.
Du blir fort dratt inn i spillet, og det er vanskelig å stoppe når du er i gang. Så det er lurt å følge med på klokka, så du ikke glemmer alt det andre du skal gjøre …
En åpenbar fordel med spillene fra Battlenet er foreldrekontrollen. Du kan tilpasse den fra denne siden.
Du oppretter en konto og laster ned en fil – det kan ta opptil 2 timer. Spillet tar 12 GB lagringsplass på datamaskinen (PC/Mac). LAST NED HERFRA, trykk på «Play free now».
Spillet anbefales til aldersgruppen 12-17 år. Pris: 39.99 €

Les omtale (Gamer.no, 2010)


 Jeg fant en mengde morsomme , små spill på Kizi – mest til underholdning:
http://kizi.com/ Trykk på «Skip to game» for å hoppe over reklamen. Mitt favoritt-bilspill likner på Amiga 500 fra ca 1988 …


Mathplayground

Noen å velge fra på denne siden:
http://www.mathplayground.com/game_directory.html

Hovedsiden for mathplayground:
http://www.mathplayground.com/index.html


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s