* Spennende matematikk på Mangahigh.com

Våre matematikkelever er blitt gode på Mangahigh. Hvem greide en medalje i dag? Hvor ligger vår skole på rankingen?

Vi har valgt å legge inn alle elevene i 4. til 10. klasse i denne spill-plattformen. Jeg observerer samtidig at det er få andre norske skoler her. Så kanskje lufta går ut av ballongen etter en tid?  Som med alle såkalte lærespill må aktiviteten ha en sammenheng med arbeidet i faget ellers i uka. Hvis ikke mister det fort verdi og interesse. det blir spennende å se hvordan det går framover. Vil alle elevene oppfatte oppgavene som obligatoriske? Er spillene så gode at de alltid kan tilby nye utfordringer til den som allerede har klart høy score?

OPPSTART

Den første jobben går ut på å installere elever inndelt i grupper. Man oppretter nye klasser («Classes») og importerer elevene inn i klassen. Importen kan man gjøre manuelt for en og en elev eller med «Bulk import» der du har elevliste i csv-format. Elevene kjan endre både brukernavn og passord etter innlogging. Jeg har valgt å benevne aldregruppene med det årstallet da de begynte på skolen. Så gruppe «2003» er årets 10.klassinger. Alle elever må delta i en gruppe. Ved import blir det sjekket at det ikke fins flere identer for samme elev.  Her finner du informasjon om hvordan du starter opp.

TO TYPER AKTIVITET

De to typer av aktiviteter er «Games»  eller «Prodigi». I spillene samler du poeng etter hvert som du får oppgaver  i høyere vanskegrad og i større tempo. Du kan oppnå bronse-, sølv-, eller gullmedalje. «Prodigi» er mer en leksjon hvor du jobber med et matematisk tema, med et bestemt læremål. Når oppgaven starter, kan du velge mellom «Teach me» og «Play now». Det geniale med denne typen aktivitet er tilbakemeldingene du får og muligheten til å gå tilbake og se på feilene.

CHALLENGE

Lærer legger inn en eller flere oppgaver som «Challenge» til elevgruppa. Det kan være f.eks. et spill og en Prodigi i det temaet de jobber med på skolen akkurat nå.

LÆRESTOFF

Du finner en god oversikt over lærestoffet. Du kan søke opp aktiviteter for ulike tema/læringsmål og aldersgrupper og koble det til «Challenge».


Her ser du en oversikt over aktuelle spill; «Games». Inntil du oppretter en konto og kan logge inn, kan du bruke en demo-versjon av spillene:


http://www.mangahigh.com/en_gb/games

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s