*11 Nyttige og morsomme apper

Disse appene finnes for Android. Mange finnes også for IOS, men denne oversikten er laget for Android-enheter.

Jeg har prøvd ut disse verktøyene med et formål om å finne noe lærerikt og brukbart for små og større barn (og voksne). Det er ingenting galt med leik, men å kombinere leik og læring må vel være bra? Noen spill er ren hjernetrim.

De fleste appene  her er enten ganske rimelige eller helt gratis. De fleste gjelder trening i matematikk eller regning. Dessverre er noen av dem som er gratis ikke helt fri for reklame. Du blir bedt om å oppdatere, kjøpe programmet. Men likevel får du en god smakebit på hva det dreier deg om. De fleste demoer blir man ganske lei av etter hvert, så da må man vurdere om det skal kjøpes eller avinstalleres.

Appene er ikke sortert på noen måte, selv om nr. 1 hittil er en favoritt!


1) DragonBox 2

PRIS: 70 kr.


I forhold til andre apper som trener matematikk er denne ganske kostbar. Men programmet er veldig innholdsrikt, og du får mye igjen for pengene. Du trener algebra jevnt og trutt gjennom 10 kapitler med mange øvinger i hver (side A, se nedenfor.) Øvingene tar i bruk ulike symboler og tallsymboler og bokstaver kommer inn etter hvert. Du får hjelp underveis. Hvis du ønsker det, kan du se på løsningsforslag. Men fasit får du ikke se! Som i det første spillet kan du også her greie likningene med et visst antall trekk. Men for å oppnå tre stjerne på oppgavene, må du finne løsningen i løpet av kun det nødvendige antallet trekk!  Jeg måtte holde på en stund med noen av oppgavene for å få til løsning med færre trekk. Men ved hjelp av løsningsforslaget (som er en animasjon) går det til slutt.
Nytt i denne utgaven av Dragonbox er at du kan samle uttrykk i en «boks» og så sette inn hele uttrykket fra boksen etterpå. Også har vi jo den morsomme bobla, som selvsagt illuderer parenteser. Vi løser opp parenteser ved å trykke dobbelt på bobla. Og vi kan «gange» tall inn i en parentes ved å dra tallsymbolet inn.
Appen har en «SIDE A» og en «SIDE B». «Side A» inneholder, som sagt, ulike likninger med stigende vanskegrad. «SIDE B» inneholder «Øvelser» der du kan velge oppgaver selv. Første oppgave her er likningen «x + c = e». Her må vi flytte over «c» til høyre side. Vi trykker på bokstaven c med fingeren og drar den over til den andre siden. Og da er likningen løst: «x = e + c». Denne delen av programmet lar deg trene på de ulike reglene vi bruker ved løsning av likninger.

Jeg observerer at illustrasjonen til «Dragonbox +» er oppdatert:

Link til Android-App


2) Quizkampen

2 versjoner:
FREE (gratis)

PREMIUM: kr 21,-

Med Premium (kr 21,-) slipper du irriterende reklame og forsinkelse i spillinga (som forventet). Free-versjonen fungerer ellers helt upåklagelig. Spiller handler om å utfordre en motstander. Man velger etter tur, tema (kategori). Mange av spørsmålene er ganske «sære», mens andre er lette og greie. Spillet er morsomt og ufarlig. Med det mener jeg at noen andre spill der du har en motstander blir dine svakheter ganske synlig for den andre. Dette skjer i mindre grad i Quizkampen.


3) AB MATH

2 versjoner:
AB Math – game for kids.  kr 6,-
AB Math Lite: Gratis

Et morsomt og litt annerledes spill med tall og regning.


4) MULTIPLICATION GENIUS

Helt kurant gangspill med ulike modus: Vanlig spill og «practice». Du kan velge vanskegrad og hvilken gangetabell du vil trene på:  2-gangen, 3-gangen og helt opp til 12-gangen.


5) ICE MATH NINJA

Ice Math Ninja: ZERO – FREE

Flere spill i serie,n koster kr 11,-

Mye moro, motiverende oppgaver for mindre barn. Kanskje mer «spilling» enn «læring».


6) KIDS TIMER

Koster 7 kr

 (Forstørr bildet)

Dette er slettes ikke noe spill, men en artig og barnevennlig måte å passe tida på. Du kan la den telle ned 12 minutter eller du kan dra rundt klokka slik at det blå/røde feltet blir større eller mindre  – og da er timeren stilt. Helt blått/rødt felt betyr 1 time. Egentlig ganske enkelt genialt for mindre barn (men også store «barn»). Prisen på 7 kr synes noen er drøy (?). Det finnes gratis alternativ, men kanskje ikke like morsomme som denne.


7) FLOW FREE

Gratis

Her legger du rør («pipes») i et rutenett, og så er det om å gjøre å få dem til å henge sammen. Ingen rør kan krysse de andre, så her gjelder det å planlegge hurtig. Fin hjernetrim! Men reklamen er selvsagt irriterende. Likevel er dette et av de mest populære spill-appene for Android akkurat nå. Ganske vanedannende og enkelt. Vanlig versjon av appen koster kr 30,-

Det finnes selvsagt massevis av liknende spill, følg linken til Android-Apper.

FLOW FREE – Bridges er også populær. Gratis.


8) AMAZING ALEX

Amazing Alex Free – Gratis
Vanlig versjon – kr 6,-

Dette er et slags fysisk puslespill i en slags 3D, ganske underholdeende og friskt. (Fra skaperne av Angry Birds.) Alex har en grenseløs fantasi og bor i et hus fullt av morsomme leker. Han rydder opp på rommet sitt og kjemper mot roboter i bakgården. Du møter nye utfordringer og må være ganske kreativ for å finne løsningene.


9) WORLD OF GOO

Demo: Gratis
Kjøp for kr  6,-

Dette er et temmelig spesielt og annerledes spill. Veldig 3D-aktig. Små barn vil nok kanskje finne det litt skremmende (?) på grunn av de tilsynelatende levende vesenene og mye bruk av lyd . Spillet innbyr likevel til kreativ hjernetrim og stor variasjon. Vanskelig å forklare innholdet – se på (engelsktalende) video:


10) REAL RACING 2

Kjøp for kr 35,-
Veldig bra bilspill.

Her er det mye spenning, konkurranse, og herlig opplevelse av et autentisk mesterskap. Dette er bra. Men nedlastinga krever mye plass. Sjekk dette før du installerer!

Prøv også Real Racing – 3. RR 3 krever 41 MB til installasjon.

Et morsomt og populært alternativ er Hill Climb Racing (gratis):


11) FEEDLY

Gratis.

Til alle oss som vil savne Googles iGoogle (utgår i november 3013) eller Google Reader (utgår i juli 2013). Feedly er en gratis nyhetsleser. Fin app som lar deg legge inn sortere de nyhetene du mottar i form av RSS-mating.


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s