*20 verktøy for Animasjon

Hva er animasjon og hva kan vi bruke det til?

Forskjellige verktøy oppfyller ulike behov eller krav. Det kan være ganske varierte arbeidsmetoder ved dataskjermen. Det kan være at vi vil legge vekt på det bildetekniske eller det innholdsmessige. Kanskje er den kreative arbeidsprosessen like viktig som produktet. Animasjoner kan brukes til oppslag på nettsider og til å lage fortellinger eller forklare fenomener. I skoleverket vil hovedforskjellene gå på hvilke læringsmål som skal oppfylles. Elever i alle aldre kan lage animasjoner. Eksemplene nedenfor har Grunnskolen som utgangspunkt.

Animasjon i skolefag
Når vi tenker animasjon, programmering, å lage dataspill og videofilm, forbinder vi ofte dette med faget Kunst og håndverk. Men ser vi på læreplaner og kanskje også kombinerer læringsmål, oppdager vi at det er interessant å involvere mange fag. Etter KUH (Kunst og håndverk) kommer gjerne norsk og andre språkfag og matematikk. Og så har vi fagene naturfag, RLE (religion) og samfunnsfag, for eksempel.

I kunst og håndverk er det naturlig å fokusere for eksempel på bilder og bildebehandling («… visuell kommunikasjon …»). I norsk på formidling av en fortelling eller å forklare noe («… bruke medier i sammensatte tekster… «). I matematikk ser vi for oss programmering og organisering/rekkefølge. ( «… prosjekt med teknologi og design… » ). Eller hvorfor ikke lage en forklaring på en regnemåte eller en konstruksjon, et fenomen eller problem? (se eksempel på en trekant.) I andre fag er det for eksempel snakk om et faglig faktainnhold som skal formidles ved hjelp av levende bilder (og evt. tale/musikk), kanskje med et skråblikk eller med humor som virkemiddel.

Verktøy for animasjon
Jeg viser her ulik type digitale verktøy/programvare som kan være aktuelt i animasjon. Alle verktøy har jeg prøvd ut med en PC med Windows 7. Det finnes veldig mange flere enn dem jeg har sett på. Bruk linkene og utforsk Internett!

Det finnes utrolig mange gode og enkle verktøy for iPad og Android også. Verdt å prøve! Et eksempel er  «Stop Motion» for Android.  Se på «Stop Motion» for iPad. Se på et eksempel med bruk av Stop Motion:


http://www.youtube.com/watch?v=yPHRDj4mBxo

Forskjellene på verktøyene går på bruksområde og brukervennlighet. Det er et stort spenn fra det å lage en animasjonsfilm som en videofilm med kamera og tilhørende programvare og til å tegne og lage GIF-filer. Jeg har rangert de utvalgte verktøyene innenfor hver av de to gruppene basert på brukervennlighet og og nytteverdi (bruksområde). Noen verktøy lager film i 3D, mens andre er i 2D.

Noe annet er at du vanligvis jobber i såkalte «frames»/rammer. En animasjon (og forsåvidt alle videoer) består av frames som skifter med en viss hastighet. For eksempel kan man ha 10 eller 25 ruter/frames pr. sekund. Det motsatte er still image/stillbilder (statiske bilder).

En vanlig teknikk i animasjon er såkalt «Stop-motion«. Denne teknikken innebærer at man tar ett og ett bilde og flytter en gjenstand mellom hver gang.  Hensikten er å oppnå en illusjon av bevegelse og man jobber gjerne på denne måten med for eksempel tegninger eller dukker. Å lage animasjon med gjenstander, dukker eller plastilina og fotografere en og en ramme er en flott måte å lage animasjoner på. Dette krever endel utstyr, men arbeidsoppgavene blir mange og varierte og kombinerer konkret og digitalt arbeid på en fin måte. Artikkelen du leser nå handler imidlertid om digital animasjon – «Computer_animation» eller Dataanimasjon.

Modellering er også et tema her. Animasjonen kan være en videreføring av det du har laget en modell av. Det finnes andre program hvor du kan jobbe med modellering, f.eks. 3DS MaxBlenderCinema 4DLightWave 3DQuest3D og, ikke minst Maya. Mange elever i Grunnskolen synes Google Sketchup er et godt verktøy for å lære modellering og arkitektur, sammen med blant annet Minecraft.

I alle verktøyene nedenfor jobber du med bilder du har på dataskjermen. Du har tegnet bildene på forhånd, skannet papirbilder eller tatt fotos av figurer eller tegninger med kameraet. I noen nettbaserte programmer kan du eller må du bruke bilder som allerede ligger i verktøyet.

Å lage spill og video og jobbe med programmering er et litt annet fagområde som jeg kanskje tar for meg i et annet innlegg. Programmering har jeg skrevet noe om i DETTE BLOGGINNLEGGET. Men arbeid med f.eks. MinecraftScratch og Kodu er veldig aktuelt og relevant for elever i Grunnskolen.

Nedlasting og installasjon
Ved installasjon fra Internett får man noen ganger uønsket reklame med i pakken, og virus-program vil ofte varsle om infeksjon. For eksempel fra nettstedene http://download.cnet.com og http://www.softonic.com/. På noen nettsider – Når du trykker på «Download» – kommer det opp ikke mindre enn 15 linker til nettsider med programvare du faktisk IKKE har spurt etter, og det kan virke forvirrende. Det som er enda verre er at det kan gjøres systemendringer på datamaskinen. Som du ser på bildet, kan programmet endre viktige innstillinger i nettleseren, som å forandre på din valgte søkemotor og startside. Slik kan du unngå problemet: I noen installasjoner må du velge «Custom», «Advanced» eller liknende – i stedet for «Quick» eller «Express».

reklame

Installasjonsvindu fra http://download.cnet.com

Her fjerner vi selvsagt alle avmerkingene under «Advanced».

Nedenfor finner du en presentasjon i to hoveddeler:

  1. Arbeid med GIF-filer hvor man lager små animasjoner til pynt på websider eller presentasjoner.

  2. Arbeid med andre typer filer hvor man lager tegnefilm eller bildefortellinger som avspilles automatisk.

Videre er noen verktøy nettbaserte, mens andre må installeres på PC.

 NETTBASERTE ANIMATORER – hurtigliste:
http://picasion.com/
http://www.dvolver.com/moviemaker/make.html
http://www.voki.com/ (Lag animerte avatarer)
http://www.gifpal.com/
http://www.zimmertwins.com/movie/starters/590505
http://www.abcya.com/animate.htm
http://www.fluxtime.com/animate.php
http://goanimate.com/
 NATURLYDER – 5 nettsteder med gratis lyd
 Fuglelyden jeg satte til sommerfuglen nedenfor fant jeg på http://naturesoundsfor.me/

Flere gratis naturlyder finner du på for eksempel :

http://soundbible.com/tags-nature.html
http://archive.org/details/Sounds_of_Nature_Collection
http://jetcityorange.com/nature-sounds/
http://www.soundjay.com/ice-sound-effect.html

7 NETTSIDER OM ANIMASJON


GIF-ANIMASJON


1 – Pivot Stickfigure Animator

De fyrstikkaktige figurene er morsomme å lage små sekvenser med. Brukervennlig. Gratis.
Du kan ha flere figurer av gangen. Du kan sette inn bakgrunner, men dem må du tegne først. De må dessuten være i BMP- eller JPG-format. I programmet er det lagt inn noen få eksempler til inspirasjon. Med dette verktøyet blir arbeidsprosessen også morsom. Krever litt tålmodighet, siden du må prøve og feile en del.
Passer godt til å lage bevegelser som hopp eller kast, bryting, løping, dans eller kryping. Det går fint an å framstille en historie. Animasjonene  kan sikkert «sprite» opp en nettside eller en presentasjon. Det er fort gjort å lage en «Stickfigure», og de er morsomme å se på. Du kan lagre animasjonen i BMP- eller GIF-format, samt PIV-fil (prosjektfil for Pivot). Et annet program som også lager «stick figures» er Stycz.  På denne siden finner du en sammenlikning av disse to verktøyene: http://www.stykz.net/faq/pivot_comparison.php

pivot-stickfigure

To morsomme eksempel fra nettstedet http://s7.photobucket.com/user/Pivotanimations/media/StickTraining.gif.html (1) og http://media.photobucket.com/user/sasuke999/media/PIVOT.gif.html?filters[term]=pivot&filters[primary]=images&filters[secondary]=videos&sort=1&o=12  (2)

   1  http://s7.photobucket.com/user/Pivotanimations/media/StickTraining.gif.html    2  http://media.photobucket.com/user/sasuke999/media/PIVOT.gif.html?filters[term]=pivot&filters[primary]=images&filters[secondary]=videos&sort=1&o=12

LES MER


2 – Stykx

På mange måter er dette programmet temmelig likt Pivot Stickfigure (se ovenfor). I programmet finner man forklaringer som kan gjøre overgangen lettere for dem som er vant med Pivot. Stykz har noen flere funksjoner. På denne siden finner du en sammenlikning av disse to verktøyene: http://www.stykz.net/faq/pivot_comparison.php

Stykz er et enkelt animasjonsverktøy der du lager sekvenser med geometriske figurer. Du kan ikke bruke dine egne tegninger eller legge til en bakgrunn, men du har kontroll over hvert enkelt bilde og det er mange muligheter for å skape bevegelse.
Hver ny ramme du setter inn i en sekvens viser et omriss av posisjonen i den foregående rammen (ruten).  Du kan forhåndsvise animasjonen i programmet. Den største forskjellen fra Pivot er at du arbeider i en scene med selve animasjonen, ikke med figuren i et eget vindu.
Du kan eksportere til animert GIF og QuickTime-film blant andre. NB. Angre-verktøyet fungerer dessverre ikke i versjonen det er linket til her.

Her ser du et bilde av arbeidsflaten i Stykz – ganske forskjellig fra Pivot:


Bilde fra http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/StykzEnvironment.png

Les mer:
http://www.stykz.net/

Stykz på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Stykz

Stykz på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Stykz/192615594098355?directed_target_id=0

Download: http://www.stykz.net/downloads/

Tips (Tutorial) for å få til en fin gangebevegelse: http://www.droidz.org/RANDOMFILES/walktut/

Video med gode tips: http://www.youtube.com/watch?v=9KOVgLsvHYM


3 – GIFPAL

Med GIFPAL lager du animerte GIF-filer på nettet. Du kan også laste ned animasjonen.

Du kan bruke både webkamera og bilder og bruke tegneverktøy for å tegne og legge til tekst legge til effekter er også lett å få til.
Det er endel instillinger på hastighet osv.
Dette verktøyet egner seg for enkle, små animasjoner som du kan bruke til å pynte på blogge/nettside eller dele med andre.

Her ser du det jeg laget med GIFPAL. Jeg brukte de samme 8 sommerfuglbildene som ovenfor.

gifpal-20130724231803

Du kan også lagre og vise animasjonen på nettsiden: http://www.gifpal.com/image/Lko6bdR5ooG/

Les mer:
http://www.gifpal.com/


4 –  PICASION

Nettbasert og gratis. Du kan laste ned animasjonen, men kun som GIF-fil. Ganske likt den ovenfor, litt mer tungvint og ikke så «fancy» arbeidsområde. Du legger inn et og et bilde og gjør kanskje noen innstillinger. Så kan du publisere, dele eller lagre produktet. Det er masse praktiske og fine innstillinger, oversiktlig og greit.

picasion
På illustrasjonen ser du at det er lagt inn 8 varianter av bildet «bfly1.gif» som skal bil en animasjon. Så er det å velge størrelse og hastighet og trykke på knappen «Create Animation».

Du kan bruke Picasion til å animere din profil i Google+ eller andre media.  Se forklaring for Google+ her:  http://www.wikihow.com/Animate-Your-Google%2B-Profile-with-Picasion

Les mer:
http://picasion.com/


5 – Easy GIF-animator

Gammeldags, men brukervennlig. Egner seg til små animasjoner som knapper, animert tekst med effekter og liknende for å sette inn på websider. Ganske smalt bruksområde, men veldig enkelt. Veldig bra at man kan lagre i tre forskjellige filformat: GIF, AVI og FLASH. Velger du Flash-formatet, kan du sette inn lyd. Da legger du inn en lydfil som du kobler animasjonen til. – se eksempel nedenfor.

Dere som kjenner/kjente til Paint Shop Pro (f.eks. versjon 5 fra 1998) har kanskje brukt modulen «Animation Shop» i dette programmet.
Animation Shop finnes fortsatt som eget program, bl.a. i Trial-versjon av v. 3.05 og kjøpeutgaven til 20$ og du finner en kort forklaring HER.)
Easy GIF-Animator har veldig mange likhetstrekk med PSP sin animator. Du lager først bildene i et tegneprogram (Paint, Gimp eller andre) og så setter du dem inn i rekkefølge. Du bestemmer hvor hurtig bildene skal skifte og legger til andre ting..

Her er mine eksempel. (I eksemplene bruker jeg 8 sommerfugl-bilder som fulgte med PSP versjon 5.)

GIF:
sommerfugl (gif)

AVI og Flash:
Disse filtypene tillater ikke WordPress at jeg laster opp! Derfor laster jeg opp i Youtube. Lenger nede på siden viser jeg  hvordan du enkelt lager AVI-filer med Virtual Dubs når ikke denne muligheten fins i GIF-animatoren.
Sommerfuglen har en oppløsning på 50 x 50 punkter. Og animasjonen har bare 8 bilder som vises i 0.25 sekunder hver. Så den er unnagjort på 8 x 0.25 sek =2.0 sek. Jeg ønsker at det skal vises 5 ganger. I programmet kan man sette inn uendelige repetisjoner, men det vises jo ikke i Youtube. For å få dette til måtte jeg kopiere bildene 5 ganger i GIF-animatoren. Da vil det se slik ut i en såkalt «iframe«, hvor filmen vises i 250 x 200:

Alternativt kan AVI/Flash-filen legges på en ekstern server, kobles til en lydfil og vises derfra: Se på et EKSEMPEL på animasjonen som FLASH (SHW) MED BRUK AV DROPBOX HER.
Når nettsiden åpnes gjør du slik: 1) Download (størrelse 10,1 MB) 2) Finn igjen filen i utforsker og åpne den i Google Chrome,  Internet Explorer eller et annet program som kan vise FLASH-filer

Lyd – Metode 1
Du oppdager at lydfil og flashfil er koblet sammen. Lydfilen hadde jeg lagret på forhånd. Lyden la jeg til til Easy GIF-Animator da jeg valgte Flash som filtype.
Lyd – Metode 2
For å sette til lyd kan jeg laste ned video-filen, åpne i Win MovieMaker. Der kan jeg legge til et lydspor, lagre på nytt og laste opp i Youtube.
NB! FLASH-filer kan ikke lastes opp på Youtube.

Slik kan skjermbildet se ut i programmet:

easyanimation

  • Gratis test-lisens lar deg bruke programmet 30 ganger.

Les mer:
http://download.cnet.com/Easy-GIF-Animator/3000-2186_4-10202399.html # ixzz2ZgXBr8zu


6. og siste plass – Microsoft GIF-animator

Gammeldags. Kan nok virke litt tungvint hvis du skal gjøre annet enn å sette sammen 4-5 bilder. Ganske brukervennlig, men få valgmuligheter. Du kan lage en animasjon på et blunk. Gratis. Installasjonen krever veldig liten plass.

ms GIF-Animator er ganske likt Easy GIF-Animator, men er dårligere.

Du lager først noen bilder og laster opp ett og ett (ja – ikke alle på en gang …) og velger hvor lenge de skal vises, gjør noen få innstillinger osv. Her mangler imidlertid mange av effektene, og det er ikke mulig å lagre i annet enn GIF-format.
Så hvis du skal lage noe med GIF-filer for å ha på hjemmesiden vil du kanskje foretrekke andre programmer. Hvis du laster ned for å installere; velg «Custom», ikke «Express» installasjon, så slipper du reklamen.

msgif

sommerfugl (gif)

Les mer:
http://ms-gif-animator.en.softonic.com/


ANIMASJON SOM TEGNEFILM


7 – Go Animate

Gratis, men du må opprette en konto for å kunne lagre animasjoner på nett. Den kan ikke lagres lokalt. Her kan du sette inn dialoger du snakker inn selv eller du kan bruke taleverktøyet som er der. Her kan man lage en hel film med det som hører til – på en ganske enkel måte. Lyd og musikk gir selvsagt en ekstra dimensjon til produktet. Fine «templates» og instruksjoner/tips gjør det lett å lære seg verktøyet.

goanimate1

Bilde fra en video

Se på en tilfeldig video; «Chaostoon April Fools Sonic the Hedgehog»  laget på goanimate

Les mer:


8 – ABCya!

Programmet påstår at det er det beste verktøyet for barn for å lage animasjoner på nettet. Grensesnittet er fargerikt og intuitivt. Det ligger masse lettbetjente verktøy i programmet og når du først har blitt litt kjent med dem, kan du lage artige historier. Det er over 200 bilder (tegninger) du kan bruke. De er gruppert etter typer: kjøretøy, mat, dyr, landskap, folk osv.

Du kan lagre animasjonen som en GIF-fil.

Slik ser det ut når du skal velge bilder å ha med:

Arbeidsvinduet inneholder mange elementer og verktøy:

Les mer:
http://www.abcya.com/animate.htm


9 – Fluxtime

Barnevennlig og morsomt program. Passer best for barn. Enkelt å jobbe med. Gratis, men du må opprette en konto for å kunne lagre animasjoner på nett. Den kan ikke lagres lokalt. Vi kan ikke sette inn lyd.

fluxtime3

Diego’s new job.

fluxtime

fluxtime.com

fluxtime2

Arbeidsvinduet i Fluxtime

Les mer:
http://www.fluxtime.com/animate.php


10 – Devolver

Med Devolver lager du en animasjon på kort tid. Du går gjennom seks trinn der du velger hva du vil ha med. Du velger bakgrunn, karakterer og en av fire steder («i stua», for eksempel). Du kan skrive inn litt dialog og velger musikk. Det er litt begrenset hva du kan få til å gjøre, men å lage en kort animasjon eller tegnefilm med dette programmet er bare morsomt.

Det mest negative med dette verktøyet er at du ikke kan laste ned noe, men må besøke nettsiden for å se produktet. Selv om du sender det til noen for å gjøre e-posten litt morsommere, må mottakerne gå til nettsiden.

Dvolver

Les mer:
http://www.dvolver.com/moviemaker/make.html


11 – Zimmertwins

zimmertwins.com lager du dine egne avslutninger til en av starterne i programmet. Du kan også lage historier helt fra bunnen av. Det er veldig mye halvfabrikata her, så den kreative prosessen begrenses deretter. Men fordelen er at du kan fokusere på en historie, et budskap i stedet for det tekniske.
«Zimmer Twins» består av Edgar og Eva Zimmer, som er noen vanlige 12-åringer – bortsett fra en ting: de har ekstra psykiske krefter!
Programmet inneholder veldig brukervennlige instruksjoner i form av animasjoner. Så her går det bra men enkle ferdigheter i engelsk.
En negativ ting er at du må lage en konto og logge inn for å kunne lage noe. Du kan ikke laste ned animasjonene.

zimmertwins

Les mer:
http://www.zimmertwins.com/


12 – Muvizu

Veldig bra verktøy hvor du lager en videofilm. Men du må lage en konto og logge inn for å laste ned gratis. Du kan laste ned «Lite» -versjon på 370 MB eller «Full» på 500 MB.

Muvizu er et 3D-program hvor du kan skape karakterer og gi dem liv. Du kan opprette og tilpasse 3D-figurer og legge til virtuelt lys, kameraer og spesialeffekter. Det er automatisk leppe-synkronisering for alle språk. Lyd kan du spille inn på forhånd og så gjøre opptak for den personen som skal si noe. Etterpå kan du redigere bevegrlsene/kroppsspråket. Du kan se endringene etter hvert som du arbeider. Programmet lar deg spille inn en video som evt. kan lastes opp på Youtube.

Litt bratt læringskurve på denne her, men også et veldig bra verktøy. Strengt tatt er vel dette ikke såkalt «animation», men heller «directing» – du lager en film uten å bruke «frames«.
Instruksjonsvideoer finner du på http://www.muvizu.com/Tutorials

Spilleliste på Youtube:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLCBB01FEC0F7E8C3E

muwitsu

Bilde av arbeidsvinduet i Muwizu. Du ser at en person er markert. Legg merke til kameraet, som du kan flytte på. Man kan bevege seg opp og ned, bak og fram og rundt med museknappene. I menyen over vinduet kan du velge masse ulike funksjoner og for eksempel spille inn bevegelser og tale.

Les mer:
http://www.muvizu.com/


 13 – Anim8or

Programvare jeg tar med her, kanskje mest for sammenlikningens skyld. Dette er et gratis program for nedlasting og installasjon. I verktøyet jobber du med 3D-modellering og animasjon. Så her er det snakk om to ulike oppgaver som til slutt skal bli en animasjon.

Verktøyet er ganske lærerikt, med noe innsats lærer du mange prinsipper for databasert animasjon og modellering. Man antyder 30-40 timer for å lære å bruke alle funksjonene. Kanskje verdt en investering i tid og krefter? Mange vil kanskje foretrekke verktøy hvor du kommer raskere til det å produsere en historie med et budskap i stedet for å lære seg alt det tekniske.

Generelt virker dette noe gammelmodig og tungvint. «Author»-siden ble oppdatert i 1999, mye av stoffet er fra 2005, siste versjon av programmet fra 2008.

anim8on

Arbeidsvinduet i Anim8or

Litt kul video som viser noen muligheter i programmet:

Fin liten film: http://www.youtube.com/watch?v=T6mUj38aILs

Les mer:
http://www.anim8or.com/main/index.html


14 – Just 2 Easy (Demo)

J2E leverer et eget verktøy for småskoletrinnet. Programmet gir deg mulighet til å lage (blant annet)  enkle animasjoner med ferdige bilder og bakgrunner. Disse kan være en skoleoppgave som skal leveres på it’s learning. Kan gjøres av ganske små barn.


Her er itslearnings egen beskrivelse av «app»-en:

J2E lar deg nå lage et dokument direkte i it’s learning i en programvare laget for læring. Elevene kan skrive hvor som helst i dokumentet, og bilder og andre objekter kan legges til, flyttes og roteres veldig enkelt. Elevene kan ikke bare lage vanlige skrivedokumenter med tekst og bilder. De kan legge til lenker, animasjoner, videoer eller annet innhold.

Med J2E kan elevene også lage tegninger direkte i it’s learning, eller de kan lage undersøkelser. Elevene kan også få lest opp teksten mens de skriver.


Windows-program som kan brukes til å lage animasjon og bildefortellinger:


18 – Moviestorm

Programmer minner litt om Minecraft og liknende. Du setter sammen ulike film-elementer og karakterer i 3D. Det er haugevis av alternativer. Man kan kjøpe tilleggspakker innenfor ulike tema. Det ser litt komplisert ut, men verktøyet er genialt. Under redigeringa har du et vindu som likner på MovieMaker. Instruksjonsvideoen er kortfattet og god. Du kan laste ned en PDF med instruksjon på 40 sider.
Dessverre er det en 14 dagers Trial du kan bruke gratis.  Eller så kan du jo betale 45 Euro for en enbruker-lisens.

Les mer:
http://www.moviestorm.co.uk/hub/docs


Oversikt over egenskapene til noen animasjonsverktøy (ikke ferdig)

Verktøy:
Nettbasert?
Filtyper
Lisens/Pris
Krever innlogging
(konto)?
Kan filen lastes ned?(hvis nettbasert)?
Kan man sette inn lyd?
Lett å lære og enkelt i bruk?
 

Pivot Stickfigure Animator

 Nei  BMP, GIF  Freeware  Nei Ja  Ja

Stykz

 Nei   BMP, GIF  Freeware  Nei  Ja  Ja

GIFPAL

 Ja  Gratis  Nei  Ja  Nei  Ja

PICASION.COM

 Ja  GIF  Gratis  Nei  Ja  Nei  Ja

Easy GIF-animator

 Nei  30$/
Gratis 20 ganger
 Nei  —  Nei  Ja

Microsoft GIF-animator

 Nei  GIF  Gratis  Nei  —  Nei Ja

Fluxtime

 Ja  —  Gratis  Ja  Nei  Nei  Ja

ABCya!

 Ja  GIF Gratis  Nei  Ja  Nei  Ja

Anim8or

 Nei  an8 Gratis  Nei  —  Ja Nei

Scratch

 Nei  Nei

Just 2 Easy Demo

 Ja  Ja

Windows Photostory

 Nei Nei

PowerPoint

 Nei  Nei

Windows MovieMaker

 Nei  Ja

Go Animate

 Ja  — Gratis  Nei Ja Ja

Devolver

 Ja  Ja

Zimmertwins

 Ja  —  Gratis  Ja  Nei  Ja  Ja

Moviestorm

 Nei  45 Euro/2-ukers Trial.  Nei

Muvizu

 Nei  Gratis  Ja  —  Nei

Andre verktøy:

Du kan konvertere en GIF-fil til Video (avi) med

19 – Virtual Dubs:

Gratis, åpen kildekode-løsning. VirtualDubs er ikke en kraftig editor som for eksempel Adobe Premiere, men fungerer fint for enkle operasjoner med videoredigering. Den bruker batch prosessing for å behandle et stort antall filer, og kan utvides med tredjeparts video-filtre.

Sommerfuglen i gif-format ser slik ut som avi-fil når den omformes til en video-fil laget med Virtual Dubs.  SE PÅ DEN HER. 

Du kan dessverre ikke sette til lyd i Virtual Dubs. For å sette inn lyd henter du filen inn i et videoredigeringsprogram som for eksempel Win MovieMaker. Legg til et lydspor, lagre filen på nytt og last opp på Youtube.

Her er sommerfuglen som GIF-fil åpnet i Virtual Dubs og lagret som av AVI-fil.   SE PÅ FILEN HER (Denne er lagret i Dropbox – ikke Youtube.)

Les mer:

Forklaring: http://features.en.softonic.com/how-to-edit-videos-the-easy-way

http://sourceforge.net/projects/virtualdub/ (Oppdatert 2012)

http://virtualdub.en.softonic.com/


Du kan konverter en video til GIF-animasjon med
20 –  Free Video to GIF Converter.

 Et av flere verktøy som kan konvertere video til GIF heter  Free Video to GIF Converter.

Du kan gjøre noen valg, for eksempel på kvalitet og størrelse på GIF-filen. Poenget er at du kan redigere GIF-filen etterpå og gi det hele et annet uttrykk og bruksområde.

free-video-to-gif-converter

Slik ser filen ut opprinnelig. Format: WMV, 7,36 MB, 19 sekunder..

GIF med 192 frames og 6,66 MB.

hergårdetunnagitt

Slik ser det ut når GIF-filen hentes inn i Easy GIF-Animator:

bil-i-easy-gif-animator

Les mer:
http://free_video_to_gif_converter.en.softonic.com/

Vil du være med og stemme fram det beste programmet?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s