* Engasjerende matematikktime

Hvordan kan man få elevene engasjerte i mattetimen?
Det finnes mange metoder for å få aktivisert elevene. En av dem er med engasjerende spill.

image001

Sist uke hadde vi på vår skole to klassetrinn som jobbet med spillet «Dragonbox». Kravet til deltakelse i programmet «Algebra Challenge» var å bruke 1 time til å spille Dragonbox. Dette spillet gir god læring og har et element av konkurranse i seg.

Dessverre finnes det lite av mattespill som gir god nok læring og som samtidig har denne «gaming»-faktoren. Det beste vi vet av akkurat nå er Mangahigh. Mange klasser på vår skole har hatt perioder hvor de brukte dette spillet jevnt og trutt. Akkurat nå er 5.trinn hos oss veldig ivrige.

www.mangahigh.com/myschool/sjetne

I Mangahigh kan jeg (lærer) sette inn en «Challenge» for klassen. Challenge er en oppgave vi kan velge fra et oppsett med ca 600 oppgaver. Oppgaven har en varighet på en uke. Det er ikke et spill, men likner mer på en type «test», med flervalgsoppgaver osv., og det er økende vanskegrad gjennom oppgavene. Som oftest 10 oppgaver/regnestykker i en Challenge. Det som er fint med «Prodigi»-oppgaven, som det heter, er at det også gir poeng (medalje) i konkurransen. Ulempen med Mangahigh er at det er på engelsk, men (heldigvis) britisk.

Mangahigh har en åpen side med spill på http://www.mangahigh.com/en-us/games. Disse har redusert funksjonalitet, men er fullt spillbare.

Alle elevene på skolen  (4. til 10. trinn) har personlig innlogging slik at vi får fullt utbytte av både spillene . Vi kan ta ut rapporter på aktiviteten og følge klassens progresjon. Alle detaljer får man ved å kjøpe en skolelisens. (Det har vi ikke planer om foreløpig.) Etter innlogging kan man følge med på hvordan skolen ligger an i forhold til andre skoler i Norden. En Nordisk vinner blir kåret på fredag 31.01. (neste uke). Idag er vi på 3. plass.

Lærere (og foreldre) kan få en elev-bruker og dermed delta i konkurransen sammen med elevene + repetere matten!

Alle klassene på 5. til 10. burde prøve en time (eller flere) med Mangahigh. Det er masse stoff som også passer for vgs. Spesielt elever med taktil læringsstil ser ut til å trives godt med å lære på denne måten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s